Kuntavaaleihin...

8
:
88
:
88
:
88

Eero Eskola - Tervehdys,

 

Olen hämeenlinnalainen liikunta-alan yrittäjä (PT) ja tekninen isännöitsijä uudis-, sekä korjausrakentamisen alueella.

 

Omaan pitkän kokemuksen kuntapolitiikassa, mm. kaksi valtuustokautta Akaassa, jolloin kunnallinen päätöksenteko on minulle erittäin tuttua. Hämeenlinnassa luottamustoimenani on tällä hetkellä Hämeenlinnan Jäähalliyhtiön puheenjohtajan pesti.

 

Laitetaan asioita maltillisesti ja pitkäjänteisesti kuntoon Hämeenlinnassa!

Tärkeät päätökset ensin

Nuoret liikkumaan

 

Nuorten koulunjälkeiseen liikunta- ja iltapäivätoimintaan

panostettava tarvittaessa yhdistysten ja seurojen avulla.

Toimivat lähipalvelut

 

Lähipalvelut turvattava syrjäkunnissa myös terveyspalveluiden ja koulujen osalta.

Matkailu nousuun

 

Matkailun kehittämiseen panostettava ammattimaisesti ja huomioitava myös seniorit.

 

 

Hämeen Sanomat, Mielipide 18.1.2021

 

Tarvitaanko Tekojäärataa?

 

Hämeenlinnassa on palloteltu luistelumahdollisuuksia jo vuosia. Torin hauska, mutta jokseenkin ”kokoa-pura” järjestely ei ehkä ole sitä, mitä perheet laajemmin haluavat. Myös ilmastolla on merkittävä rooli perheiden talviurheiluun, sillä enää ei voi olla varma, ehtiikö talven harrastusmahdollisuuksia saada kuntoon ennen kevätaurinkoa.

 

Erityisesti nuorille, perinteisenä jääkiekkokaupunkina, meidän tulisi tarjota talvikaudella reilusti luistelumahdollisuuksia ja sitä myötä mahdollisuus mielenkiintoiseen harrastukseen – aivan samoin, kuin Ahvenniston moottoriradan hiihtomahdollisuudet. Ja tämä, jos mikä olisi aktiviteetti, missä nuoret voisivat purkaa energiaansa terveellisellä tavalla.

 

Mielestäni Hämeenlinnaan on järkevää rakentaa tekojäärata ja huomioida myös kunto- ja retkiluistelijat. Oikeita ja mahdollisia sijoituspaikkoja ovat Pullerin liikuntapuisto tai Tuomelan koulun kenttä. Molemmissahan on ollut perinteinen ulkojää jo ammoisina aikoina ja kentän hoito pystyttäisiin ainakin osittain hoitamaan koulun huoltomiesten tai kenttämiesten toimesta.

 

Hybridillä säästöä

 

Nykytekniikalla on myös mahdollisuus aikaansaada merkittäviä käyttökulujen säästöjä käytettäessä hybridi-teknologiaa ja meiltä löytyy myös sen osaamista Loimua Oy:n kautta. Tehtiinpä tekojäärata sitten Pullerille tai Tuomelaan, niin molemmissa olisi mahdollisuus hyödyntää kyseistä teknologiaa ja samalla käyttökulujen osalta rasittaa kaupunkia niin vähän kuin mahdollista.

 

Myös TEM jakaa kiinteistöjen lämmitysjärjestelmien uusimiseen valtion tukea ja lisäksi tekojääradan kustannuksiin voi hakea valtionapua OPM Liikuntapaikkarakentamiseen liittyvältä momentilta. Eli, mikäli olemme huolellisia ja aktiivisia, voi kaikkinensa kustannukset olla hämmästyttävän pieniä saatuun kaupunkilaisten iloon ja hyötyyn nähden, myös käyttökulujen osalta.

 

Eero Eskola

Jäähalliyhtiön Oy hallituksen puheenjohtaja